Zanimljiv stav
106

Klopp: Trenuci poput onog s Barcelonom vrijede više od trofeja

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov trener još nije osvojio nijedan trofej od dolaska u klub 2015. godine, ali ističe kako je preokret kakav je njegov tim napravio u polufinalu Lige prvaka vredniji više od pehara.

"Stvar je u klubu, nije u meni. Svi moramo okolnosti koje su nam date iskoristiti na najbolji način, a to i pokušavamo. Ukoliko to vodi do trofeja, onda je to divno, ali više ne možemo uraditi. Ukoliko mi ljudi sude po tome jesam li nešto osvojio u prošlosti ili hoću li nešto osvojiti u budućnosti, ja to ne mogu promijeniti. Moje je da dam svojih 100 posto. To nije savršeno, ali je najviše što ja mogu", rekao je Klopp.

Podsjetimo, Liverpool je nakon 0:3 u Barceloni kod kuće pobijedio rezultatom 4:0 i plasirao se u finale Lige prvaka.

"Proživjeli smo ove sezone mnogo divnih trenutaka zajedno. Radujem se narednim mečevima, a preokret nad Barcom bio je šlag na torti za sada. Vau! To je upravo slika koju želimo prikazati vanjskom svijetu. To je Liverpool, to je ovdje moguće, u ovom gradu i s ovim ljudima. Takvi momenti su vredniji od trofeja. Posao je da se razvijamo što je više moguće, tako da postaje sve vjerovatnije da ćemo osvojiti trofeje. Za sada to i činimo", poručio je Klopp.

Inače, Liverpool sutra dočekuje Wolverhampton, a Manchester Cityju treba trijumf u Brightonu kako bi osigurao titulu.