Nijemac u svom stilu
17

Klopp se izvinio Sarriju zbog "nametnutog pritiska" pa sve prebacio na PSG

K. H.
Maurizio Sarri i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp izvinio se treneru Juventusa Mauriziju Sarriju zbog izjave da je tim Stare dame najbolji kojeg je u svom životu vidio te da je iznenađen što nemaju 10 bodova više u odnosu na druge konkurente u Seriji A.

Klopp je rekao da nije imao namjeru nametnuti pritisak Sarriju na leđa i da ponekad govori stvari bez da razmisli prije toga.

"Nisam želio Sarriju nametnuti dodatni pritisak, a nikada ranije nisam igrao te misaone igre. Ponekad ne razmislim prije nego što izgovorim ono što mislim, to se događa...", kazao je uz osmijeh trener Liverpoola.

Klopp je nakon toga rekao da je gledao susret između Lazija i Intera u kojem su Nebesko-plavi slavili rezultatom 2:1 te da će borba za Scudetto biti izuzetno interesantna.

"Gledao sam meč u nedjelju između Lazija i Intera i mogu reći da su ta dva tima razlog zašto Juventus nema veću prednost. Inter se vraća i ponovo je jak, a Lazio igra sezonu decenije, pa će borba za Scudetto biti vrlo interesantna. Stvarno mi nije bila namjera da na bilo koji način stavim Sarrija pod pritisak, izuzetno ga cijenim i poštujem i bio sam sretan kada sam pročitao njegov odgovor u kojem mi je rekao da sam zabavan", istakao je Klopp.

Za kraj, njemački stručnjak je rekao da je PSG najveći favorit za titulu prvaka Evrope.

"Ako ćemo realno, najveći favorit za osvajanje Lige prvaka je PSG. Eto, sad su oni pod najvećim pritiskom", kazao je Klopp koji je naglasio da se šalio s posljednjom rečenicom.