Nogomet
11

Klopp produžio ugovor s Liverpoolom do 2022. godine

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Njemački trener Jurgen Klopp produžio je ugovor s Liverpoolom prema kojem će na Anfieldu ostati do 2022. godine, navodi Sky Sports.

Klopp je u Liverpool stigao u oktobru prošle godine i prvi ugovor je potpisan do 2018. godine sa opcijom ostanka do 2019. godine.

Iako Klopp nije uspio izboriti plasman u evropska takmičenja u predstojećoj sezoni, američki vlasnici Redsa su zadovoljni njegovim učinkom. Ugovor su produžili i Kloppovi pomoćnici Željko Buvac i Peter Krawietz.

Liverpool je na kraju prošle sezone zauzeo osmo mjesto u Premiershipu, a igrao je finala Capital One Cupa i Evropske lige.

Prije dolaska u Liverpool, Klopp je radio kao trener Borussije Dortmund s kojom je dva puta osvojio Bundesligu i jednom igrao finale Lige prvaka.

"Mi smo na početku našeg puta, ali to što već imamo povezanost sa ovim posebnim mjestom je nevjerovatno. Sa ovako velikom predanošću dolazi i velika odgovornost. Tokom cijelih naših karijera nastojali smo učiniti timove i klubove boljima sa prvenstvenim ciljem da navijače učinimo sretnim i ponosnim", kazao je Klopp.