Važna tri boda
34

Klopp: Pobijedili smo, a nismo bili savršeni, neki igrači mogu 70-80 posto bolje

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je izuzetno zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Crystal Palaca rezultatom 2:0 u meču 2. kola engleskog Premiershipa.

Klopp je rekao da je ovo bio izuzetno težak meč za nejgovu ekipu, a imao je samo riječi hvale za defanzivca Virgila Van Dijka koji je odigrao fantastičan meč.

"Mislim da smo mogli bolje odigrati, ali smo znali da je Crystal Palace težak protivnik. Imaju su jasan pristup igri, veliki broj dugih lopti, a još na zagrijavanju kada sam vidio njihovog golmana, pomislio sam da će biti izuzetno teško. Kada je riječ o odbrani, sve je bilo OK. Ne poznajem nijednog defanzivca koji čitav meč može čuvati Bentekea i mislim da je Van Dijk uradio sjajan posao", kazao je Klopp, pa nastavio.

"On je bio veoma, veoma dobar. Uz takav kvalitet ide i cijena, a sada je moguće da se priča o tome kako smo ga za malo para doveli. Van Dijk uživa igrajući u ovom timu, što je najvažnije i za nas i za njega", istakao je Klopp.

Nijemac je istakao da su bočni igrači morali više pomagati napadačima, a što se tiče penala iz kojeg je Liverpool stigao u vodstvo, smatra da je opravdano dosuđen.

"Što se tiče igre u napadu, nisam zadovoljan kako smo igrali. Ritam i tajming nisu bili savršeni, bekovi su morali više igrati, biti otvoreniji i nuditi više opcija napadačima. Ne mislim da trebaju igrati samo u napadu, ali moraju drugačije. Ispred gola smo imali tri ili četiri dobre situacije, neka dobra dodavanja, ali malo manje sreće nego što nam treba. Penal ne mogu komentarisati, nisam vidio snimak, ali izgledalo je kao da je opravadan", istakao je Klopp.

Za kraj, trener Liverpoola rekao je da je izuzetno sretan što je njegova ekipa pobijedila u utakmici u kojoj nije bila savršena, što je prednost i korak naprijed u odnosu na ranije sezone.

"Millner je postigao pogodak u savršenom trenutku u prvom poluvremenu, a isto smo uradili i u drugih 45 minuta. Kontrolisali smo igru i bilo je intenzivno svih 90 minuta, no moram reći da puno igrača može igrati čak 70 do 80 posto bolje nego sad. Salah može bolje, učestvovao je kod oba pogotka, tako da sam zadovoljan. Nije ovo bio savršen meč, ali smo postigli pogotke i to je korak naprijed. Svi koji nas gledaju znaju da ne pobjeđujemo kada nismo savršeno, ali danas smo to uradili i to je lijepo", završio je trener Liverpoola.

Nakno prva dva kola, Liverpool je na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova, ali lošijom gol-razlikom od Manchester Cityja. Ove dvije ekipe ujedno su i glavni favoriti za titulu prvaka ove godine.