Postigao pogodak
13

Klopp oduševljen zbog Van Dijka, Holanđanin ostvario svoje snove

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Virgil van Dijk nije mogao sanjati bolji debi u ekipi Liverpoola, a ovaj 85 miliona plaćeni defanzivac postigao je pogodak za pobjedu protiv gradskog rivala Evertona u meču engleskog FA cupa koji su Redsi na kraju slavili rezultatom 2:1.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp pohvalio je pogodak koji je bivši igrač Southamptona postigao, a dodao je da cijelu stvar još ljepšim čini činjenica da se sve odigralo ispred popularnog "Kopa".

"Divno je što je Van Dijk postigao pogodak na svojoj prvoj utakmici. Bio je to sjajan udarac glavom, presretan sam. S obzirom da se gol desio pred 'Kopom', to je samo uljepšalo cijelu stvar", rekao je Klopp.

Holanđanin, koji je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih defanzivaca lige, prelaskom u Liverpool završio je višemjesečnu sagu oko izbora novog kluba, a svoje oduševljenje zbog dolaska na Anfiled i pogotka koji je postigao nije krio.

"Kakva noć! Ovo je bila velika, ali zaslužena pobjeda. Za mene je nevjerovatno što sam ovdje i igram s ovakvim igračima. Ovaj gol je nešto posebno za mene i moju porodicu i igranje za Liverpool je san svakog igrača, pa tako i mene. On se ostvario, a ovim golom je postao još više poseban", rekao je Van Dijk na kraju utakmice.