Liga prvaka
10

Klopp odgovorio Guardioli: Mane nije folirant, nisam raspoložen da govorim o Cityju

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola proteklog vikenda napravili su još jedan čudesan preokret, na koje su se po svemu sudeći u posljednje vrijeme pretplatili.

Redsi su u susretu 11. kola engleskog Premiershipa gostovali u Birminghamu kod Aston Ville, a do pobjede (1:2) su došli golovima Andrewa Robertsona (87) i Sadija Manea duboko u sudijskoj nadoknadi.

Nakon utakmice trener Manchester Cityja Pep Guardiola je prokomentarisao utakmicu Liverpoola.

"Nekada Mane simulira, a nekada ima nevjerovatnu sposobnost da postiže golove u posljednjim minutama. On je talentiran nogometaš", rekao je Guardiola.

Na konferenciji za štampu uoči utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Genka neizbježno je bilo pitanje za Jurgena Kloppa o komentaru Guardiole.

"Sadio ne simulira. Da, bila je situacija u utakmici s Villom u kojoj je osjetio kontakt i pao. Možda nije bio jedanaesterac, ali bilo je kontakta. Nije skočio preko noge i pao, ili nešto slično. Da se nešto slično desilo Manchester Cityju siguran sam da bi i oni tražili jedanaesterac", rekao je Klopp i dodao:

"Ne znam da li je Pep govorio o Maneu ili o nama kao klubu. Nisam čuo da li je rekao 'on' ili 'oni'. Ne znam kako je mogao znati šta se dogodilo na našoj utakmici tako brzo poslije svoje utakmice. Nisam raspoložen da pričam o Cityju. Možemo pričati o Genku, o nama, bilo čemu, ali ne o utakmici koja se igra tek u nedjelju", istaknuo je Klopp.

Veliki derbi između Liverpoola i Manchester Cityja igra se naredne nedjelje na stadionu Anfield s početom u 17 sati i 30 minuta. Liverpool je lider na tabeli, sa šest bodova više od Građana.