Nije lako
25

Klopp objasnio zbog čega Liverpool nije doveo nijedno pojačanje za novu sezonu

K. H.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola još uvijek nije dovela nijedno pojačanje za novu sezonu, a trener Jurgen Klopp objasnio je razlog takve odluke rekavši da Redsi nisu takav klub.

Klopp je rekao da će Liverpool vjerovatno tražiti opcije tokom sezone, ali da prijelazni rok još uvijek nije gotov i da će Redsi strpljivo čekati svoju šansu.

"Nije lako. Već sam ranije govorio kako nije lako pojačati ekipu nekom razumnom cifrom, ali jeste ludom svotom novca. Ludim svotama za trošenje to uvijek možete napraviti i onda je sve moguće. Ipak, mi nismo takav klub. Bogati jesmo, ali ne kao neki, to je tako. Ma i ne trebamo nikog dovoditi. Moramo naći rješenja tokom sezone. Naravno, nekad nađeš rješenje na tržištu i mi smo to napravili. Znate svi na koje igrače mislim. Ali inače rješenje morate pronaći na treninzima i to je ono što sad radimo", rekao je Klopp.

Nakon toga, on je odgovorio na pitanje kako komentariše izjavu Paula Incea koji je rekao da je Gareth Bale igrač za njegovu ekipu.

"Nekada veliki svjetski igrači baš imaju čudne ideje, ali ja ih poštujem bez obzira na to. Bale je igrač Real Madrida i ako ode, neki klub će ga sigurno skupo platiti, a također će imati i veliku platu. On je sjajan igrač, mnogo mi se sviđa, ali ovdje nije riječ o njemu. Morate imati dobar tim, a ne samo dovesti dobre igrače. Ekipa mora raditi kao jedno, a Liverpool kojeg ja vodim je dugogodišnji projekt", rekao je Klopp.

Liverpool je prošle godine osvojio Ligu prvaka, a ove godine je glavni cilj kluba osvojiti engleski Premiership.