Novi poraz Redsa
8

Klopp objasnio izmjenu Lovrena: Nije bio ništa gori od drugih, nisam razgovarao s njim

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Liverpoola poražena je od Tottenhama u derbi meču 9. kola engleskog Premiershipa, a nakon utakmice trener Redsa Jurgen Klopp objasnio je izmjenu Dejana Lovrena u prvom poluvremenu.

Nakon što je Klopp izvukao Hrvata iz igre, mnogi engleski mediji pisali su o tome da je Nijemcu preko glave gledanja grešaka njegovih defanzivca na čelu s Lovrenom te da ga je doslovno istjerao s terena, što se nakon utakmice ispostavilo kao netačno.

Naime, bivši trener Borussije Dortmund istakao je nezadovoljstvo zbog igre u odbrani rekavši da su promjene bile potrebne, kao i da je Lovren bio samo jedan igrač iz mase i da nije bio ništa lošiji od drugih igrača.

"Stvarno ne želim da krivim igrače. Dejan nije bio ništa lošiji nego bilo koji drugi igrač. Morali smo nešto promijeniti i učiniti našu igru stabilnijom. Još uvijek nisam razgovarao s njim. Mogao sam napraviti još jednu izmjenu, ali to ne bi promijenilo stvari jer smo primili dva pogotka", rekao je Klopp nakon utakmice.

Liverpool se trenutno nalazi na devetoj poziciji, a s obzirom na to da mu slijedi malo lakši raspored u narednim utakmicama, veoma brzo bi se mogao vratiti u borbu za plasman u Ligu prvaka.