Podržao napadača
63

Klopp o Salahovom "simuliranju": Pa je li mora krv za penal?

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp smatra kako Mohamed Salah nije simulirao kada je iznudio penal u trijumfu Redsa nad Arsenalom rezultatom 5:1.

Naime, Arsenalov defanzivac Sokratis Papastathopoulos se tim povodom sukobio s Egipaćenim u poluvremenu u tunelu, a slične optužbe čule su se na Salahov račun i nakon nedavnog duela s Newcastleom.

"Nekadašnji sudija Dermot Gallagher rekao je nakon duela s Newcastlea kako je penal postojao. Da li je potrebno biti krvi kako bi to bio pravi penal? Mislim da ne. U tom trenutku, da Sokratis nije dotakao Moa i da je Mo načinio još korak i šutirao... Znamo da je prilično dobar u tome. Sudija je bio blizu. U našem timu nema igrača koji simuliraju i to nije bilo simuliranje. Za moje tri i po godine u Liverpoolu bilo je više jasnih penala koji nam nisu dosuđeni nego onih koji su dosuđeni za koje se kaže 'pa možda i nije bio'", rekao je Klopp.

Inače, Liverpool je prvi na tabeli Premiershipa s 54 boda, sedam više od Manchester Cityja, a upravo se ta dva tima sastaju se u četvrtak od 21:00 na Etihadu.