Prešao u Barcelonu
9

Klopp o odlasku Coutinha: Bio sam fer prema njemu, ali nismo imali šanse

K. H.
Philippe Coutinho i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Philippe Coutinho i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp otkrio je kako je Philippe Coutinho napustio klub i prešao u Barcelonu te zbog čega je Brazilcu dopustio da tek u januaru napustio Anfield.

Barcelona je pokušala dovesti Coutinha u ljeto 2017. godine, nedugo nakon što je Brazilac produžio ugovor s klubom, a Klopp je rekao da je odmah znao kako protiv katalonskog kluba nema nikakve šanse.

"Kada je Coutinho rekao da želi napustiti klub i preći u Barcelonu, poštovao sam njegovu odluku od prve sekunde. Nekoliko sedmica ranije smo potpisali novi ugovor, ali bilo je jasno da protiv Barcelone nemamo nikakve šanse", prisjetio se Klopp.

Njemački stručnjak je otkrio da Coutinho nije mogao naljeto napustiti klub jer se Adam Lallana povrijedio te Liverpool nije imao vremena da pronađe adekvatnu zamjenu, ali da je šest mjeseci nakon toga bio maksimalno korektan i dopustio mu da napusti klub.

"Nismo imali vremena da riješimo problem do kraja ljetnog prijelaznog roka, Coutinho je ostao u klubu i zato sam šest mjeseci kasnije morao biti maksimalno fer prema njemu i dopustiti mu da ode u Barcelonu", kazao je Klopp.

Coutinho je u Liverpool stigao 2013. godine iz Intera, a u Barceloni nije opravdao epitet pojačanja i prošlog ljeta ga je ovaj klub posudio Bayernu.