Poraz prvaka Evrope
4

Klopp nije pazio šta priča: Penal neopravdano dosuđen, utakmica je "podivljala"

K. H.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da nije zadovoljan odlukom sudije Felixa Brycha u meču protiv Napolija kada je domaćem timu u drugom poluvremenu svirao penal koji je u potpunosti promijenio utakmicu.

Klopp smatra da je krilni napadač Napolija Callejon skočio prije kontakta s Robertsonom te da je sudija morao još jednom pogledati ovu situaciju koja je u potpunosti promijenila utakmicu. Nakon prvog gola Mertensa, Napoli je postigao još jedan i osvojio tri boda. Bez obzira na to što bi mogao dobiti kaznu zbog komentarisanja sudijskih odluka, Klopp je rekao šta misli o penalu.

"U drugom poluvremenu je utakmica 'podivljala'. Kada to kažem, mislim da smo jako dobro trčali i oni i mi, a moje mišljenje je da penal nije opravdano dosuđen. Šta još mogu reći, to je moje mišljenje. Igrač Napolija je skočio prije kontakta i to je jasno, ali sada nažalost ne možemo ništa promijeniti", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je dodao da je njegov tim igrao dobro, ali da nije realizovao svoje prilike. Kako je objasnio, igrači Liverpoola u napadu nisu donosili dobre odluke te je posljedica toga poraz od Napolija.

S druge strane, trener Napolija Carlo Ancelotti za Liverpool je rekao da su najbolji tim u Evropi te da je zadovoljan onim što su njegovi igrači napravili.

"Taktika za ovaj susret nam je bila da igramo u punom fokusu svih 90 minuta. Igrali smo visok presing koji smo kombinovali sa periodima u kojima smo se branili dublje na našoj polovini terena. Sve smo uradili dobro i navikli smo se na različite etape tokom utakmice. Iskreno, jako sam sretan jer Liverpool smatram najboljim timom u Evropi", kazao je Ancelotti.

U narednom kolu Liverpool će na svom terenu dočekati Salzburg, dok će Napoli igrati protiv Genka u Belgiji.