Fokusirani na sebe
8

Klopp: Manchester United je bio u boljoj formi kada je igrao protiv Liverpoola

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp rekao je da su Redsi igrali protiv Manchester Uniteda kada je ovaj tim bio u puno boljoj formi nego što će igrati protiv Manchester Cityja u ključnoj utakmici sezone.

Klopp je rekao da njegovi igrači, on i navijači uživaju u pobjedama i da je to jedini cilj kluba do kraja ove i u narednim sezonama.

"Ako vas motiviše samo mogućnost da postanete prvaci, onda s vama nešto nije u redu. Liverpool uvijek želi pobjedu jer u tome uživaju i igrači i navijači", kazao je Klopp.

Njemački stručnjak je također istakao da Manchester United nije u formi u kojoj je nedavno igrao protiv Liverpoola, a što se tiče borbe za titulu prvaka, ističe da njegovi igrači moraju biti fokusirani na stvari koje zavise od njih.

"Nemamo utjecaj na rezultate drugih klubova, tako je, kako je. Kada smo igrali protiv Manchester Uniteda to je bio potpuno drugi tim i bili su u boljoj formi, ali naš sljedeći meč je protiv Huddersfielda i fokusirani smo samo na taj izazov. Ako United osvojio bodove protiv Cityja, mi ne možemo igrati sljedeći meč kao da smo osvojili titulu jer bi s takvim stavom mogli da je izgubimo. Moramo biti fokusirani na stvari koje zavise od nas", istakao je Klopp.

Ključni meč za titulu prvaka Engleske igra se u srijedu na stadionu Old Trafford između Manchester Uniteda i Manchester Cityja, a ukoliko Građani osvoje tri boda, onda će tri kola prije kraja imati bod više od Liverpoola.