Uoči duela s Arsenalom
13

Klopp: Ko ne želi dovesti Messija? Dobar je igrač iskreno, ali nema šanse

F. Z.
Jurgen Klopp (Foto: Screenshot)
Jurgen Klopp (Foto: Screenshot)
Nogometaši Liverpoola sutra će igrati za prvi trofej ove sezone u utakmici protiv osvajača FA Kupa - Arsenala u FA Community Shieldu na stadionu Wembley u 17:30 sati.

Uoči utakmice na legendarnom engleskom stadionu Jurgen Klopp je govorio i o Lionelu Messiju. Argentinac je želja apsolutno svih nogometnih velikana u Evropi nakon što je poručio da želi napustiti klub s Camp Nou stadiona.

Međutim, trener Liverpoola - Jurgen Klopp poručio je kako Redsi ne mogu dovesti Argentinca.

"Ko ne želi Messija u svojoj ekipi? Ali nema šanse, jednostavno ne možemo odgovoriti na te cifre. Ne moramo početi ni razmišljati o tome. Sve je jasno. Nema šanse. Ali, iskren da budem, dobar je igrač", rekao je Klopp s osmijehom na licu.

Govorio je Klopp i o mogućnosti da Messi potpiše za Manchester City.

"Bilo bi još teže pobijediti ih, a već je bilo teško. Za Premiership bi to bilo sjajno, imati najboljeg igrača svijeta. To bi bio veliki podstrek za ligu, iako nisam siguran da li ovoj ligi treba podstrek. Ali bio bi svakako. Volio bih ga vidjeti u Premiershipu, ovdje je nogomet drugačiji nego u Španiji. Volio bih, ali nisam siguran da li ću ga vidjeti ovdje", rekao je Klopp.