Nema zamjene
12

Klopp: Jedino ja trebam biti ljut i razočaran, ali s Coutinhom nije moglo drugačije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Liverpoola Jurgen Klopp kazao je u izjavi za engleske medije da su Redsi učinili sve kako bi Brazilca Philippea Coutinha zadržali u klubu te da do kraja prelaznog roka neće srljati kada su u pitanju pojačanja.

Klopp je prije svega konstatovao da je Liverpool i bez Coutinha odigrao nekoliko vrhunskih utakmica i da upravo iz tog razloga ne moraju pod svaku cijenu tražili zamjenu za njega. Podsjećamo, Brazilac je početkom zimskog prelaznog roka u transferu vrijednom 160 miliona eura pojačao Barcelonu, a blizu prelaska na Camp Nou bio je i prije pola godine.

"Ne moramo tražiti zamjenu za njega. Ono što mi moramo uraditi jeste da napravimo korak naprijed. Igrali smo fantastičan nogomet bez Coutinha i to ne znači da ja nemam respekta prema njemu, on mi je veoma drag. Moramo nastaviti dalje, odigrali smo neke sjajne utakmice s njim, ali nekada i nismo igrali tako dobro. Držimo oči otvorene do kraja zimskog prelaznog roka i nijednog trenutka ne želimo uraditi neke lude stvari", rekao je Klopp.

Nijemac je nakon toga dodao da Liverpool nije imao drugu opciju što se tiče Coutinha i da je transfer u Barcelonu bio neminovan. Također je kazao da je on jedini koji u kompletnoj ovoj priči može biti ljut i razočaran, ali da to nije.

"Nije bilo druge opcije. Ako postoji neko ko bi trebao biti ljut i razočaran u ovom slučaju, onda je to menadžer kluba iz kojeg igrača odlazi. Ipak, ja nisam razočaran jer smo učinili sve što možemo da ga zadržimo u Liverpoolu. Barcelona je njegov san, klub se borio do posljednje sekunde i sada idemo dalje", završio je Klopp.

Da li Redsima treba zamjena za Coutinha, najbolje će pokazati sljedeći meč na Anfieldu koji se igra protiv Manchester Cityja, a u kojem će ekipa Liverpoola pokušati nanijeti prvi poraz Građanima.