Istinski sportski rivali
102

Klopp: Guardiola mi je čestitao i obećao da će mi razbiti stražnjicu sljedeće sezone

Klix.ba
Jurgen Klopp i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp otkrio je da ga je kolega s klupe Manchester Cityja - Pep Guardiola, prvi nazvao kako bi mu čestitao na osvajanju titule prvaka Evrope te da mu je rekao da će mu "razbiti stražnjicu iduće sezone".

Klopp je rekao da je obavio vrlo zanimljiv razgovor s Guardiolom te da se zahvalio na svemu što mu je ovaj španski stručnjak poželio, uključujući i dio koji se tiče naredne sezone.

"Guardiola me nazvao odmah nakon utakmice i čestitao mi na pobjedi. Zahvalio sam mu se na tome, kao i na onome što mi je rekao nakon toga, a to je da će mi 'razbiti stražnjicu iduće sezone'. Uzvratio sam mu istom mjerom, a jedan drugom smo se zarekli da ćemo obojica ići na sve trofeje, jedan protiv drugog, pa šta kog bude", otkrio je Klopp.

Manchester City i Liverpool prošle sezone vodili su najveću trku u historiji Premiershipa za titulu prvaka, a bolji su na kraju bili izabranici Pepa Guardiole koji su zahvaljujući 14 uzastopnih pobjeda završili sezonu sa 98 osvojenih bodova, jedan više od Redsa.

Građani su sezonu završili s četiri osvojena trofeja u Engleskoj- Community Shield, Capital One cup, FA cupa i Premiership.

Upravo će u okviru Community Shielda Liverpool i Manchester City otvoriti narednu sezonu Premiershipa, a to će biti najbolja moguća najava spektakularne sezone koja nas opet očekuje.