Sezona na izmaku
19

Klopp: Guardiola je u Manchester Cityju uradio fantastičan posao, ali i ja sam blizu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp kazao je da očekuje pobjedu u nedjeljnom duelu protiv Brightona čime bi njegov tim osigurao nastup u Ligi prvaka naredne godine, a također je odgovarao na pitanja o najboljem menadžeru u sezoni na izmaku i Mohamedu Salahu koji je u četvrtak primio nagradu za najboljeg igrača Premiershipa.

Nijemac je istakao da je prednost Brightona to što nemaju nikakav pritisak, a dodao je da bi za Liverpool veoma važno bilo da prije finalne utakmice Lige prvaka osiguraju nastup u ovom takmičenju i sljedeće godine.

"Brighton nema pritisak i to može biti izuzetno pozitivno za njih. U nogometu se mogu dogoditi neke čudne stvari, ali i mi imamo 11 igrača i uradit ćemo sve da osiguramo nastup u Ligi prvaka i naredne godine. Naravno da bi pred finale Lige prvaka bilo dobro da osiguramo nastup u tom takmičenju i naredne godine", rekao je Klopp.

Nakon toga, novinare je zanimalo mišljenje njemačkog stručnjaka o tome ko je bio najbolji menadžer u prethodnoj godini.

"Pep Guardiola je odradio fantastičan posao u Manchester Cityju. Doduše, ja sam prilično blizu", rekao je uz osmijeh Klopp, dodavši kako u Premiershipu ima puno trenera koji zaslužuju epitet najboljeg menadžera.

Klopp je istakao da mu nije drago što je njegov igrač Mohamed Salah u četvrtak išao u London po nagradu za najboljeg igrača godine, ali da je na kraju sve ispalo dobro i da je Egipčanin na vrijeme bio u svom krevetu.

"Apsolutno ne želim da nekoga hvalim, hoću da pričam samo o nedelji. To što je Salah uradio ove sezone je fantastično, ali ovdje se radi samo o nedelji. Također, bio bih sretniji da je Salah u četvrtak ostao u Liverpoolu, a ne da je išao u London da dobije nagradu za najboljeg igrača. Ipak, bio je u krevetu na vrijeme tako da je sve bilo u redu. On je profesionalac i razumije da mora da ispuni sve te zahtjeve koje imamo", završio je Klopp.

Za kraj, Klopp je rekao da mu se društvene mreže ne sviđaju i da se sigurno u narednom periodu neće priključiti Twitteru. Također, dodao je da u susretu protiv Brightona ne može računati na Gomesa koji je povrijeđen igrao protiv Stokea, što nije bila dobra odluka.