Japanac na Anfieldu
3

Klopp dobio novo pojačanje, Liverpool potvrdio dolazak Minamina

F. Z.
Foto: Liverpool FC/Takumi Minamino
Foto: Liverpool FC/Takumi Minamino
Nogometaši Liverpoola nalaze se na Svjetskom klupskom nogometnom prvenstvu u Japanu, a u subotu će ekipa Jurgena Kloppa igrati protiv Flamenga u pokušaju da osvoji svoju prvu titulu prvaka svijeta.

I dok se Redsi bore za novi trofej, čelnici kluba vrijedno rade da Kloppu osiguraju još bolje uvjete za rad, a dolazak Takumija Minamina iz redova Red Bull Salzburga to svakako jeste.

Ekipa s Anfielda potvrdila je da će Japanac pojačati redove Liverpoola 1. januara i da je postignut dogovor s Red Bull Salzburgom o njegovom transferu na Otok.

"To je bio moj san, da postanem nogometaš Liverpoola. Veoma sam uzbuđen što se taj trenutak konačno ostvario. Moj cilj je bio da zaigram u Premiershipu. Mislim da je to najbolja liga na svijetu. Međutim, nikada nisam mogao ni zamisliti da ću igrati u Liverpoolu", rekao je Minamino.

Ovaj 24-godišnji nogometaš došao je u Red Bull Salzburg 2015. godine iz Cerezo Osake, a odigrao je 199 utakmica za Salzburg i postigao 64 pogotka. Za Japan je odigrao 22 utakmice i postigao 11 pogodaka.