Menadžer Liverpoola
8

Klopp branio svoje izabranike: Nismo cirkus, niti Harlem Globetrottersi

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp pohvalio je igru svojih izabranika u današnjoj minimalnoj pobjedi nad Brightonom u okviru 22. kola Premiershipa.

Redsi su slavili zahvaljujući pogotku Mohameda Salaha s bijele tačke, a bila je to prva pobjeda za Liverpool nakon poraza od Manchester Cityja u Premiershipu i Wolvesa u FA Cupu.

Klopp je priznao kako njegova ekipa može odigrati bolje, ali je naglasio da nije naročito važno što njegova ekipa nije zablistao u utakmici u kojoj je bila jasan favorit.

"Ovo nije bilo naše najbolje izdanje ove sezone u pojedinim parametrima, ali je bilo najzrelije. Nismo cirkus, nismo Harlem Globetrotters. Moramo ostvariti rezultat. Svako može pobijediti kada ima dobar dan, a mali broj ekipa to može učiniti kada ima prosječan dan, a još manji kada ima loš. Nismo imali loš dan, ali jesmo težak jer moramo kazati kako Brighton igra veoma dobro", istakao je Klopp te dodao da je za njegovu ekipu bilo važno doći do trijumfa nakon dva poraza.

Inače, Liveprool nakon 18. pobjede drži vrh tabele s 57 bodova, sedam više od Manchester Cityja, koji tek u ponedjeljak dočekuje Wolves.