Polemika u Njemačkoj
29

Klopp brani Terzića od legende Bayerna: Misli da je pojeo mudrost kašikom

H. H.
Schollova izjava izrevoltirala je i Kloppa (Foto: Screenshot)
Schollova izjava izrevoltirala je i Kloppa (Foto: Screenshot)
Nakon kritika Mehmeta Scholla upućenih treneru Borussije Dortmund Edinu Terziću, oglasio se i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp koji nije bio nimalo nježan prema nekadašnjem asu Bayerna.

Scholl, koji radi kao Bildov stručni komentator, kritikovao je Terzićeve analize utakmica i način na koji ih interpretira, istakavši da su šablonske i suhoparne.

"Nema puno suštine u njegovim riječima. To je kao da kažete da će sunce zaći sutra. Njegova analiza nije opipljiva. I obuka trenera u Njemačkoj je katastrofa. Odabir za kurs za trenere u Kelnu bio je užasan. Svi misle da su pametni i da se mogu prodati", rekao je Scholl, a to je zasmetalo Kloppu koji je stao u zaštitu svog bivšeg pulena.

Terzić je prije imenovanja za trenera Borussije radio kao sakut i pomoćni trener u Dortmundovoj akademiji, gdje je bio pod nadzorom Kloppa - tadašnjeg šefa struke Milionera.

"Mehmet Scholl osjeća se pozvanim da udarca palicom po mladim njemačkim trenerima. Mrzim komentirati takve stvari, ali on uvijek govori o ljudima koje ne poznaje", rekao je Klopp (53), dodavši:

"Pokušao je raditi kao trener, nije uspio kako, a sada govori o tome, kao da je pojeo mudrost kašikom. Koji je razlog zašto Mehmet Scholl sudi trenerima? To je poput onoga kad bih ja govorio o proizvodnji automobila, a o tome nemam pojma", oštar je bio menadžer Liverpoola.

Scholl je veći dio igračke karijere proveo u Bayernu, osvojivši osam titula u Bundesligi, pet Njemačkih kupova i Ligu prvaka. Igrao je i 36 puta za reprezentaciju Njemačke.