Vjeruje u bolji nastavak sezone
13

Klopp: Bayernu je nemoguće uzeti naslov

Totalsport
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp
Trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp priznao je da njegova ekipa ne može odbraniti naslov njemačkog prvaka jer je Bayernova prednost prevelika.

Bavarci su vodeća ekipa Bundeslige nakon jesenskog dijela prvenstva s 42 boda, devet više od Bayer Leverkusena i čak 12 od Borussije Dortmund.

Žuto-crni su u posljednje dvije sezone bili dominantni u Njemačkoj, u oba su navrata osvojili Bundesligu, a lani i DFB-Pokal. No, treći naslov u nizu je praktički nedostižan, priznao je to i Klopp iz La Mange gdje se njegovi nogometaši pripremaju za nastavak sezone.

"Bayernu više nije moguće uzeti naslov. Možda bi Bavarci sami mogli ispustiti prednost, ali bojim se da se to neće dogoditi", poručio je Klopp i objavio revidirane ciljeve za ovu sezonu.

"Drugo mjesto bi bilo sjajno, a treće i više nego dobro. Sigurno ćemo napasti. Ne Bayern, nego one stvari koje dosad nisu bile dobre. S našom kvalitetom, talentom i pristupom želimo otežati posao suparnicima. Bili smo jaki, jaki smo i bit ćemo jaki! U proljetnom dijelu prvenstva smo obično bolji. Optimističan sam i vjerujem u bolji start nego na jesen", dodao je Klopp čija će ekipa u prvom kolu nastavka prvenstva gostovati kod Werdera.