Nezvanično
684

Klix.ba saznaje: Željezničar ostao bez licence i pretrpio težak finansijski udarac

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Željezničar nije dobio licencu za nastup u Evropi, odlučila je Drugostepena komisija za licenciranje NS BiH, nezvanično saznaje Klix.ba iz izvora bliskih čelništvu kluba.

Željezničar je ostao bez licence za igranje u evropskim takmičenjima prema odluci Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH.

Plavi nisu na vrijeme uplatili novac koji su dugovali bivšem treneru Slavku Petroviću te su dobili odbijenicu za nastup u Evropi.

Iako je utvrđeno da je novac legao na Petrovićev račun sa četiri dana zakašnjenja, Drugostepena komisija je danas potvrdila odluku Prvostepene komisije te nije dala dozvolu Želji za nastup u evropskim takmičenjima.

To znači da će u kvalifikacije za Evropsku ligu ići bijeljinski Radnik.

Željezničar će zbog zabrane nastupa u Evropi za sezonu 2019/2020. ostati bez sigurnih 280.000 eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za nastup u prvom pretkolu Evropske lige.

Eventualni plasman u 2. pretkolo osigurao bi Željezničaru dodatnih 260.000 eura, a pored direktnih UEFA-inih nagrada, Plavi će ostati i bez dodatne zarade od prodaje ulaznica, sponzorskih ugovora i TV prava, što će sigurno biti veliki udarac za budžet koji je planiran za narednu sezonu.

Klix.ba također saznaje da će Uprava FK Željezničar danas u 17:30 sati održati vanrednu sjednicu, nakon čega će se zvanično oglasiti o svemu.