Bundesliga
0

Klinsmann: Srušili su me Bayernovi alfa-mužjaci

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Franza Beckenbauera, Karl-Heinza Rummeniggea i Ulija Hönessa, vodeće ljude FC Bayerna, bivši je trener bavarskoga nogometnog kluba Jürgen Klinsmann okrivio za svoj neuspjeh u Münchenu.
  • Sva su trojica alfa-mužjaci koji trebaju svoj prostor. Izrazite su osobnosti i zahtijevaju velika prilagođavanja u suradnji - rekao je desetomjesečni trener Bayerna u ovoj sezoni za jednu njemačku TV-postaju.

  • Dao sam im na uvjerenje da je ekipa dovoljno dobra. Sad znam da sam se trebao postaviti oštrije i zatražiti 3,4 pojačanja.

  • Problem su mi predstavljala kojekakva ograničenja. Sukobljavao sam se s ljudima bez volje za daljim razvojem. Želio sam napraviti korak unaprijed i nisu mi dali.

Osim lidera kluba koji su mu se nametali svojim liderskim ulogama, Klinsmann je 'okrznuo' i bivše igrače.

  • Bili su motivirani samo za Ligu prvaka. Mislili su da će naslov u Bundesligi doći sam od sebe. Na smiješan smo način pogubili bodova i bodova.

Pobijedi li Bayern u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Stuttgarta, a vodeći Wolfsburg upiše poraz od bremenskoga Werdera, aktualni prvak svejedno će staviti još jedan trofej najbolje ekipe prvenstva u svoju vitrinu.

Dužnost trenera trenutno vrši Jupp Heynckes, a krajem sezone na trenersku će klupu zasjesti Louis van Gaal.