Pobjeda u Genovi nad Italijom
0

Klinsmann radostan zbog prekida tradicije duge 78 godina

Totalsport
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann
U srijedu su nogometni reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država pobijedili u Genovi Italiju s 1:0, u prijateljskom ogledu. Strijelac jedinog pogotka bio je Clint Dempsey u 55. minuti.

Tim pogotkom je prekinuta tradicija koja je trajala čak 78 godina. Naime, toliko nogometaši SAD-a nisu pobijedili Italiju, a odigrano je jedanaest utakmica. Ova dvanaesta je za njih bila sretna, kao što je na kraju ogleda sretan bio i selektor Amerikanaca, legendarni njemački nogometaš Jürgen Klinsmann.

"Svaka pobjeda je dobra, a ovakva pogotovo. Prije nego što smo došli ovdje izjavio sam da u Italiju dolazimo učiti. Imali smo sa suprotne strane najveće taktičare na svijetu. Talijani su majstori ostvarivanja rezultata i rekao sam svojim igračima da uče kako se to radi na travnjaku", rekao je Klinsmann.

Na kraju je, zapravo, sve bilo obrnuto. Talijani su napadali, a Amerikanci su ostvarili pozitivan rezultat.

"Ja imam plan na ovoj dužnosti. Želim odvući Amerikance korak ili dva naprijed. U taktičkom smislu pogotovo. I želim spojiti iskustvo i kvalitetu s mladosti i nadarenošću. SAD ima perspektivu, a ovaj rezultat je dokaz da idemo dobrim putem", zaključio je nekada sjajni golgeter.