Nogomet
0

Klasnić trenirao s momčadi

FENA
Napadač Werdera i hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Klasnić u četvrtak poslije podne trenirao je s momčadi u Bremenu po prvi put nakon transplantacije bubrega.

"Smatramo da je došao trenutak da prihvatimo Ivanovu želju i s njim učinimo ovaj korak. Nadamo se da će potpuno i bez komplikacija proći sve dionice treninga", izjavio je uoči treninga sportski direktor Werdera Klaus Allofs.

Pola godine nakon što mu je presađen darovani bubreg, Klasnić je u četvrtak po prvi put trenirao s momčadi. Pritom je nosio pojas od fiberglasa koji je izrađen posebno za njega.

Nakon što su mu liječnici Njemačkog nogometnog saveza dali zeleno svjetlo za trening, Klasnić je već u srijedu htio trenirati s momčadi. Čelništvo kluba nije mu to odmah dopustilo zbog opreza, ali je u četvrtak nakon savjetovanja s više medicinskih stručnjaka ipak pristalo na početak treninga.

"Ovo je novo za sve nas. Snosimo veliku odgovornost za naše igrače", naglasio je Allofs, objašnjavajući time odluku kluba da zatraži savjet više liječnika.

Klasnić želi da se s njim postupa kao i sa svakim drugim profesionalcem u momčadi. "Želim raditi sve isto kao i ostali. Drugi me ne moraju štedjeti", izjavio je.

Trener Werdera Thomas Schaaf poručio je da nije jednostavno raditi s Klasnićem kao da se ništa nije dogodilo. "Posebno ćemo paziti na Ivana kad je riječ o doziranju vježbi, kako ga ne bismo preopteretili", najavio je Schaaf, dodajući kako je to normalno u slučaju svih igrača koji su prošli rehabilitaciju.

Hrvatski napadač, koji je prije problema s bubrezima za Werder odigrao 135 utakmica u Bundesligi i zabio 42 gola, još uvijek ne zna kad će početi igrati. On je prvi nogometaš koji s presađenim bubregom nastoji nastaviti profesionalnu karijeru.