Strateg Veleža
35

Klafurić najavio derbi sa Zrinjskim: Mostar je nogometni grad, idemo na pobjedu

N. M.
Zvonić, Klafurić i Oreč (Foto: FK Velež Mostar)
Zvonić, Klafurić i Oreč (Foto: FK Velež Mostar)
U ponedjeljak se u Mostaru igra veliki gradski derbi Veleža i Zrinjskog, koji se sastaju u duelu 14. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Mostarski Rođeni danas su održali konferenciju za medije pred ovaj susret, a javnosti se na početku obratio trener Dean Klafurić.

"Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu. Svaki derbi je specifičan, a dosad sam vidio da je Mostar nogometni grad", izjavio je Klafurić.

Pred novinare je izašao i kapiten Veleža Denis Zvonić, učesnik derbija je od 2011. i odigrao ih je veliki broj, a dva puta je bio strijelac.

"Naravno, pred nama je teška i zahtijevna utakmica. Pripremili smo se, analizirali neke stvari, trebamo ispraviti greške… Nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Zvonić.

Desni bočni Veleža Ante Oreč gradski derbi dočekuje u odličnoj formi.

"Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektujemo protivnika, vjerujući u naš kvalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu", dodao je Oreč.

Derbi Veleža i Zrinjskog igra se u ponedjeljak od 18 sati na stadionu Rođeni, direktan televizijski prijenos moći ćete pratiti na Areni Sport, a tekstualni na portalu Klix.ba.