Brojne povrede
52

Kingsley Coman šokirao Bayern najavom odlaska u penziju

Klix.ba
Kingsley Coman (Foto: EPA-EFE)
Kingsley Coman (Foto: EPA-EFE)
Francuski ofanzivac Kingsley Coman (22) trebao je biti buduća Bayernova zvijezda, ali su mu karijeru konstantno uništavale povrede.

Comar je zbog toga odlučio šokirati čelnike bavarskog kluba i trenera Niku Kovača te je s njima počeo razgovarati o penziji.

U 2018. godini je imao dvije povrede lijevog zgloba, zbog čega je propustio veliki broj utakmica pa ima samo jednu želju.

"Bio mi je kraj svijeta kada sam se povrijedio. Razmišljao sam o Svjetskom prvenstvu, a sada stavljam stvari u drugu perspektivu i zadovoljavam se malim stvarima. Ako se mogu nakon oporavka vratiti u najbolju formu, bit ću najsretniji. I dalje se nadam zaigrati na nekom Svjetskom prvenstvu, a nadam se i da ne moram opet proživjeti ovakav trenutak, odnosno treću operaciju. Mislim da je ne bih napravio. Ako sam oprezan i ako se pazim, a svejedno se opet povrijedim, to bi mi bilo previše. Previše je previše, a možda moja noga nije za nogomet. Živjet ću životom van njega", otkrio je Coman mogući rasplet svoje karijere.

Coman je karijeru počeo u PSG-u, potom je igrao u Juventusu, a od 2015. igra za Bayern. U minhenskom klubu je sakupio 66 nastupa.