Nevjerovatan iznos
29

Kinezi nude Mulleru godišnju platu od 25 miliona eura da napusti Bayern

Klix.ba
Thomas Muller (Foto: EPA-EFE)
Thomas Muller (Foto: EPA-EFE)
Plate igrača u profesionalnom nogometu su u stalnom porastu. Lionel Messi je trenutno najplaćeniji igrač na svijetu nakon što je 2017. godine potpisao novi ugovor s Barcelonom prema kojem sedmično zarađuje 650.000 eura.

U kombinaciji s bonusima i sponzorskim ugovorima Argentinac navodno zarađuje zapanjujućih 130 miliona eura godišnje. Drugi na listi je Cristiano Ronaldo koji je prošlog ljeta prešao iz Real Madrida u Juventus i sada zarađuje 113 miliona eura.

PSG-ov Neymar je treći (91,5 milion eura), Antoine Griezmann je četvrti (44), dok je Gareth Bale peti (40,2). Andres Iniesta, Alexis Sanchez, Philippe Coutinho, Ezequiel Lavezzi i Luis Suarez kompletiraju 10 najplaćenijih i svi zarađuju više od 28 miliona eura godišnje.

Paul Pogba bi se uskoro mogao probiti u top 10 ako su tačne glasine da će mu United ponuditi sedmičnu platu od 560.000 eura kako bi ga sačuvali od Realovog interesa.

Mjesto među najplaćenijim mogao bi imati i Bayernov Thomas Muller budući da Kicker tvrdi kako mu je ponuđena godišnja plata od 25 miliona eura od neimenovanog kineskog kluba.

Ukoliko Muller prihvati ponudu, njegova sedmična plata bi iznosila oko 520.000 eura, što bi ga svrstalo među najplaćenije igrače svijeta.

To je dovoljno novca da svaki igrač iz Evrope napusti svoj klub, ali Muller i dalje ima 29 godina te je nedavno rekao kako ne planira uskoro napustiti Bayern.

"Teško je gledati u budućnost tri ili četiri godine. Ako stvari idu dobro, zašto bih želio otići? Ali nikada ne znate šta će se dogoditi u sljedećih nekoliko godina. Koje su moje sposobnosti? Kakvi su uvjeti? Imam li povjerenje trenera ili ne?" rekao je Nijemac u martu 2018. godine za Sport1.

Muller je nedavno osvojio svoju osmu titulu Bundeslige s Bayernom, a kako su klub napustili Franck Ribery i Arjen Robben, malo je vjerovatno da će ga Bavarci željeti prodati.