|

Kinezi nude Fabiju Capellu 6,1 miliona eura po godini

Kinezi nude Fabiju Capellu 6,1 miliona eura po godini
0
T
Totalsport
16.3.2012. u 16:24
1
komentara
0

dijeljenja
Kinezi nude Fabiju Capellu 6,1 miliona eura po godini Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello, 65-godišnji talijanski nogometni trener, definitivno ne mora strahovati za svoju budućnost, jer pred njim pljušte ponude nakon što je završio sa svojim radom kao selektor engleske nogometne reprezentacije.
Iako je trebao zaključno obaviti vođenje Engleske na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, prije od očekivanog je postao slobodan trener i sada prima ponude od strane brojnih klubova, ali i reprezentacija. Najdalje je s pričom otišla mogućnost dolaska u milanski Inter, a sada se kao najnovija mogućnost pojavljuje preuzimanje kineske nogometne selekcije.

Kineski nogometni savez je, navodno, Capellu ponudio dvogodišnji ugovor. Po godini je Talijanu ponuđeno 6,1 milion eura, a kineski je plan ne samo odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil, već i podloga koju bi Capello morao napraviti u kompletnim reprezentativnim kineskim pogonima.

Međutim, po napisima Capello ima uvjet, koji se inače baš i ne sviđa Kinezima, a to je da sam odabere pomoćnike pri tom radu.

No, financijska ponuda je definitivno jaka: Capello bi imao više nego li što ga je plaćao Engleski nogometni savez (nešto više od pet miliona). Uostalom, kada bi prihvatio tu ponudu postao bi treći najbolje plaćeni trener na svijetu (Jose Mourinho zarađuje 10 miliona po godini, a Josep Guardiola 7.5).

Inače, ukoliko bi se pregovori s Capellom izjalovili u Kineskom nogometnom savezu kombiniraju i s drugim Talijanom - također slobodnim Marcellom Lippijem.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...