Ide u izolaciju
31

Kimmich odbijao vakcinaciju pa u Njemačkoj odjeknula vijest da je pozitivan na koronavirus

K. H.
Joshua Kimmich (Foto: EPA-EFE)
Joshua Kimmich (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Bayerna Joshua Kimmich, a o kojem se u posljednje vrijeme mnogo piše jer odbija vakcinu protiv koronavirusa, pozitivan je na Covid-19 i neće biti od pomoći saigračima u mečevima protiv Borussije Dortmund i Barcelone.

Pored njih, koronavirusom u Bayernu su zaraženi Jamal Musiala, Serge Gnabry, Mickael Cuisance i Choupo-Moting, kao i trener golmana Toni Tapalović. Mediji u Njemačkoj navode da se u tim vraćaju Niklas Sule i Josip Stanišić i da dva pomenuta igrača nisu imala teže oblike ovog virusa.

Ipak, u njemačkim medijima jedna od glavnih vijesti bila je ta da je Kimmich dobio pozitivan test na koronavirus i da će narednih 14 dana morati provesti u izolaciji, a poznato je da ovaj nogometaš Bayerna ranije nije želio primiti vakcinu i da je govorio kako želi sačekati još dodatnih istraživanja kako bi se odlučio za taj potez.
Treba reći i to da Kimmich nije "antivakser" i da nijednog trenutka nije striktno odbijao mogućnost da se vakciniše, no bilo kako bilo, on je jedan od rijetkih nogometaša na svijetu koji je javno govorio razloge zbog kojih se još uvijek nije želio vakcinisati.
"Kimmich je došao do zaključka da vakcinacija ima smisla za njega. On nije kriv za druge infekcije, razgovarao sam s njim i mislim da naginje prema vakcinaciji. On je profesionalac i razmišlja o mnogo stvari, a nije neko ko bi se vakcinisao zbog pritiska, već zbog uvjerenja", rekao je selektor nogometne reprezentacije Njemačke i bivši trener Bayerna Hansi Flick.
Vijest na njemačkom portalu BILD.de
Vijest na njemačkom portalu BILD.de

Ranije je i direktor Bayerna Hasan Salihamidžić rekao da klub neće uslovljavati svoje igrače da se vakcinišu, da bi ubrzo nakon toga promijenio odluku i rekao da bi se svi uposlenici kluba trebali cijepiti protiv koronavirusa i da u tome sigurno nema ništa loše.