Bundesliga
0

Kiks Schalkea, novi poraz Hoffenheima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Schalkea poraženi su na gostovanju kod Hannovera 4-2 u 30. bundesligaškom kolu i tako doživjeli težak udarac u borbi za naslov.

Gubio je Schalke na poluvremenu 2-0 autogolom Heika Westermanna i golom Bjelokošćanina Didiera Ya Konana, ali su u samo šest minuta nastavka uspjeli izjednačiti rezultat i stvoriti još nekoliko dobrih prilika za vodstvo.

Eduardo Goncalves de Oliveira zabio je već u 46. minuti, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je već u 52. sigurno realizirao jedanaesterac koji je prethodno izborio Jefferson Farfan.

U tim se trenucima činilo da će Schalke uspjeti ostvariti važnu pobjedu u borbi za naslov s Bayernom i barem privremeno preskočiti bavarski sastav na vrhu, ali su drugačije mislili u Hannoveru. Hanno Balitsch zabio je sjajan gol u same desne rašlje u 80. minuti, a Ya Konan je u drugoj minuti sudijske nadoknade svijim drugim golom i osmim ove sezone potvrdio tri važna boda Hannoveru koji se grčevito bori za opstanak.

Köln je s 2-0 na gostovanju kod Hoffenheima naših Salihovića i Ibiševića. Dvaput je pogodio poljski veznjak Adam Matuschyk. Zanimljivo, zabio je Matuschyk tako svoje prve golove ove sezone, a posebno je lijep bio njegov prvi gol u 46. minuti koji je zabio topovskim udarcem ljevicom u desne rašlje gola Hoffenheima.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Werder na svom Wesrestadionu protiv Freiburga. Slavio je sastav iz Bremena 4-0 uz dva gola Claudija Pizarra, te jednim Aarona Hunta i Mesuta Özila.

Bundesliga, 30. kolo:

Hannover – Schalke 4-2 (Westermann 17-ag, Ya Konan 29, Balitsch 80, Ya Konan 90+2 / Edu 46, Rakitić 52-11m) Hertha – Stuttgart 0-1 (Cacau 74) Hoffenheim – Köln 0-2 (Matuschyk 46, 82) Mainz – Borussia Dortmund 1-0 (Szalai 30) Werder Bremen – Freiburg 4-0 (Pizarro 35, 56, Hunt 53, Özil 66) Bayer Leverkusen – Bayern München (18.30h)

Redoslijed: Bayern 59 (-1), Schalke 58, Bayer (-1) 53, Borussia D 52, Werder 51...