Trener razočaran
0

Kevin Grosskreutz rasistički uvrijedio Asamoaha?

Totalsport
U neprilici bi se mogao naći vezni nogometaš dortmundske Borussije i njemačke reprezentacije Kevin Großkreutz nekon verbalnog obračuna koji je u utorak imao s Geraldom Asamoahom.

Incident se odigrao u utorak u Fürthu, bavarskom gradu u kojem je vodeća bundesligaška ekipa i aktealni njemački prvak jedva izborio finale DFB-Pokala 1-0 gostujućom pobjedom kod drugoligaškog lidera Greuther Fürtha. Gol odluke zabio je Ilkay Gündogan u posljednjoj minuti drugog produžetka.

Upravo nakon tog pogotka 23-godišnji Großkreutz je otrčao do deset godina starijeg napadača domaćih, inače nekdašnjeg njemačkog reprezentativca ganskih korijena, te mu se unio u lice.

Domaći igrač Mergim Mavraj, koji se upleo među sukobljene igrače i rastavio ih, nakon utakmice izjavio je njemačkim novinarima da je Borussijin reprezentativac Asamoha uvrijedio na rasnoj osnovi:

"O takvim tipovima ja ne želim trošiti svoje riječi. Nisu toga vrijedni. Großkreutz me stoga nimalo ne interesira", rekao je nakon utakmice Asamoah.

Trener bavarske ekipe Mike Büskens tvrdi da je Großkreutz povrijedio i njegove osjećaje. Büskens inače iza sebe ima 18-godišnju igračko-trenersku karijeru u Schalkeu iz Gelsenkirchena, Borussijinom regionalnom rivalu.

"To je čovjek koji nosi dres nacionalnog tima. Ono što sam od njega doživio samo zbog toga što sam "šalkeovac" uistinu je sramotno. I tužno. Naučio sam tokom karijere biti dostojanstven pri sportskim porazima. Neki ne znaju biti niti pri pobjedama", kazao je Buskens.

Optuženi Dortmunđanin je demantirao optužbe.

"Oni koji me poznaju znaju da nikad ne bih nikoga napao zbog boje kože. Jednostavno sam se samo malo prejako uživio u slavlje", rekao je Großkreutz.