Nogomet
100

Kenan Pirić protiv Mladosti želi povećati broj minuta bez primljenog gola

Piše: D. Brkić
Kenan Pirić, golman Slobode i mlade reprezentacije BiH, 527 minuta u BHT Premijer ligi BiH nije kapitulirao. Posljednji put savladan je na Grbavici kada je njegovu mrežu pogodio Zoran Kokot.

Uslijedile su utakmice sa Vitezom, Drinom, Zvijezdom, Borcem i Veležom u kojim sjajni mladi čuvar mreže nije primio pogodak.

"Svakako da ovakav rezultat ne bih postigao da nije bilo mojih saigrača i da nisam vrijedno radio sa trenerom Mirsadom Dedićem. Imamo odlično ukomponovan tim, koji je brzo ispunio klupski cilj vezan za opstanak u ligi“, kaže Kenan Pirić.

Sloboda u 29. kolu i u posljednjoj utakmici pred svojim navijačima dočekuje posljednjeplasiranu ekipu Mladosti iz Velike Obarske.

"Nikakvog opuštanja ne smije biti i mi moramo imati ozbiljan pristup protiv Mladosti. Oni su izmijenili tim, imaju niz kvalitetnih individualaca i na Tušanj dolaze po bodove spasa. Naravno da želim pobjedu kako bi se od naših vjernih navijača oprostili na najbolji način i da ne budem savladan, odnosno da povećam broj minuta bez primljenog gola“, kaže Kenan Pirić.

Pirić je daleko od rekorda Adnana Guše, koji je bio nesavladiv 1.180 minuta i Ibrahima Mujkića, koji nije primio gol 1.156 minuta. Ipak, pet i pol utakmica bez primljenog gola je vrijedan rezultat i podstrek za mladog golmana da nastavi sa predanim radom.

Utakmica Slobode i Mladosti igra se na Tušnju sa početkom u 17 sati, a glavni sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Ulaz na utakmicu je slobodan.