Nogomet
75

Kenan Kodro za Klix.ba: Priželjkujem duplu krunu na Koševu, imaju najboljeg trenera

Piše: A. D.
Kenan Kodro
Kenan Kodro
Prelaskom iz Real Sociedada u Osasunu bh. napadač Kenan Kodro napravio je odličan potez.

Sin proslavljenog Mehe Kodre od starta sezone igra važnu ulogu u timu koji trenutno zauzima osamnaesto mjesto u Segundi.

"Situacija nije povoljna, ali se borimo. Svi vjerujemo da ćemo istrajati u toj borbi i opstati u ligi. Nema nam druge već do kraja sezone zbiti redove i svim silama pokušati do konačnog cilja", kazao je Kodro za Klix.ba.

Kenan je od starta sezone do danas upisao 24 nastupa u Segundi, a nije ga bilo tek na tri meča svog novog kluba.

"Borim se i svojim radom i zalaganjem nastojim izboriti što bolji status u klubu. Gledam prema naprijed i pokušavam učiti na greškama", kaže Kodro.

U Segundi osim Kodre nastupa i Eldin Hadžić. Napadač Real Zaragoze jedan je od najboljih igrača drugog razreda u Španiji.

"Ne znamo se privatno, ali ga poznajem kao igrača. Igrao sam protiv njega i o njegovim igračkim kvalitetima mogu kazati samo dobre stvari. Inače, Segunda je dosta teška liga, ima mnogo kvalitetnih igrača i u njoj svako svakoga može pobijediti. Konstantno se dešavaju rezultatska iznenađenja", opisao je Kodro.

Kenanov otac Meho sa uspjehom radi u FK Sarajevo.

"Priželjkujem duplu krunu na Koševu. Sarajevo će igrati najbolji fudbal u BiH u budućnosti. Ipak imaju najboljeg trenera”, kazao je na kraju Kenan Kodro.