La Liga
9

Kenan Kodro izborio penal u domaćem porazu Valladolida od Granade

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ekipa Valladolida izgubila je od Granade u susretu 30. kola španske La Lige rezultatom 2:1, a naš Kenan Kodro izborio je penal za domaći tim.

U prvom poluvremenu obje ekipe igrale su veoma oprezno i nije bilo puno prilika na obje strane, a prvi pogodak postignut je u 41. minuti i postigli su ga domaći igrači.

Kodro je primio loptu u kaznenom prostoru Granade, protivnik ga je srušio, a sudija Del Cerro pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Orellana.

U nastavku je domaći tim dugo čuvao prednost i vodstvo, ali Granada do preokreta stiže s dva gola u finišu meča. Prvo je Molina u 78. minuti pogodio za 1:1, a tri boda gostima donosi Quini golom u 86. minuti.

Valladolid nakon ovog meča ostaje na 17. mjestu i trenutno su samo jedan bod udaljeni od zone ispadanja, dok je Granada na sigurnoj osmoj poziciji sa 39 osvojenih bodova.

U ostalim mečevima koji su odigrani danas Osasuna je kao gost bila bolja od Villarreala sa 2:1 dok je susret između Valencije i Real Sociedada završen bez pobjednika (2:2).

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore