Nogomet
1

Kenan Horić potpisao za NK Domžale

Klix.ba
Kenan Horić
Kenan Horić
Već sada bivši nogometaš NK Čelik iz Zenice, Kenan Horić, potpisao je ugovor sa slovenskim NK Domžale.

Zvanična potvrda stigla je danas iz tabora NK Čelik sa stadiona Bilino Polje u kojoj su čelnici zeničkog premijerligaša izjavili da Kenan Horić više nije igrač Čelika.

Ovaj 23-godišnji Zeničanin ugovor sa slovenskim klubom je potpisao na 2,5 godine plus jedna godina, a u izjavi za Klix.ba kaže da je zadovoljan situacijom u slovenskom klubu gdje je boravio dva dana.

"Konkretna ponuda je stigla na Bilino Polje, nakon čega sam dobio poziv da budem tamo gdje sam imao priliku da razgovaram sa šefom stručnog štaba i čelnicima kluba. Prisustvovao sam treninzima, obišao terene i sve u svemu zadovoljan sam situacijom kakva je u klubu. Njihova liga je kvalitetnija nego naša i ovo je jedan veliki korak u mojoj karijeri", kazao je Horić.

Za klub sa Bilinog Polja upisao je preko stotinu utakmica, crno-crvene boje je branio više od četiri godine, a po dolasku Vlade Jagodića dobio je i kapitensku traku.

"Istina je, razočaran sam ali i sretan. Ipak, uz Čelik sam bio oduvijek, prvo kao navijač, pa kao igrač i sad opet kao navijač. Preko stotinu utakmica sam odigrao u više od četiri godine koliko sam igrao za Čelik, a kapitenska traka, koju sam nosio sezonu i pol, predstavlja veliku čast. Robijaši će uvijek biti nešto posebno za mene, ja sam zeničko dijete i Zenica je moj grad", izjavio je Horić, te se zahvalio porodici i prijateljima koji su mu davali veliku podršku u njegovim odlukama.