Veznjak Vukova
3

Kenan Handžić: Imamo adute za Slobodu, želimo dobar rezultat

D. B.
Kenan Handžić
Kenan Handžić
Nogometaši Olimpika u nedjelju će odmjeriti snage sa ekipom tuzlanske Slobode na Tušnju u okviru 10. kola Premijer lige BiH, a taj susret je najavio veznjak Vukova Kenan Handžić.

Za Olimpik je ovo izuzetno bitna utakmica u kojoj želi ostvariti što bolji rezultat i prekinuti niz mečeva bez osvojenih bodova.

Kenan Handžić, veznjak Olimpika, smatra da je njegov tim trebao u prethodnim susretima osvojiti veći broj bodova.

"Sasvim sigurno smo trebali imati više bodova na svom kontu. Neke utakmice su trebale 'otići' na našu stranu, ali jednostavno se to nije dogodilo. Ono što je bilo na prethodnim utakmicama ostavili smo iza nas i okrećemo se narednim susretima", rekao je Handžić.

Olimpik će biti gost Slobodi, a Handžić kaže da se radi o dobrom timu i da je pred njegovim saigračima veliki ispit.

"Sloboda je pokazala ove godine da se radi o ekipi koja ima veliki potencijal. Igrali smo s njima generalku pred početak prvenstva, ali to je sada dosta drugačija ekipa. Doveli su neke igrače, sklop su mladosti i iskustva te na očekuje zahtjevan susret. Mi smo dodatno ojačali naš kadar i imamo svoje adute za Tušanj, da probamo ostvariti dobar rezultat pred pauzu u prvenstvu, kako bismo se mogli u miru dodatno spremiti za finiš jesenjeg dijela prvenstva", kazao je veznjak Olimpika pred gostovanje u Tuzli.

Olimpik će nakon današnjeg treninga otputovati u Tuzlu, gdje će dočekati sutrašnji susret, koji se igra od 15 sati.