Prozivka NK Čelik
10

Kemalu Hafizoviću se odazvalo 20 igrača: Kasnimo, ali ne bojim se izazova

Piše: E. M.
Kemal Hafizović i Jasmin Memišević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prostorijama NK Čelik danas je izvršena prozivka igrača i javnosti zvanično sedmi put predstavljen šef stručnog štaba Kemal Hafizović.

Današnjoj prozivci odazvalo se 20 igrača, a sa zeničkim premijerligašem važeće ugovore imaju tek četiri igrača. Predsjednik NK Čelik Jasmin Memišević je izjavio kako je izglasavanje reprograma veliki korak naprijed.

"Ovo je historijski dan, navijači Čelika moraju biti sretni i zadovoljni jer su dobili što su godinama tražili. Sretan sam zbog toga, ali kada se euforija stiša, već od sutra moramo krenuti raditi jer imamo izuzetno mnogo problema pred nama", izjavio je Memišević.

Dodao je da nisu ni blizu izlaska iz krize i zelene grane na koju će Čelik jednog dana doći.

"Mi smo ozbiljan klub, a ovo je prvo predstavljanje. Zbog ubrzanog vremena, jer kasnimo po svim osnovama, morali smo raditi ubrzano i večeras ćemo održati drugu sjednicu Upravnog odbora", dodao je Memišević.

Novi šef stručnog štaba Kemal Hafizović je izjavio kako je upoznat sa situacijom, da neće biti nikako lako, ali da se najviše boji nedostatka vremena.

"Nadam se da ću svojim iskustvom opravdati dolazak i opravdati poziv ljudi koji podržavaju moj dolazak. Ne bojim se situacije, ali mi je problem vremenski rok. Međutim, napravit ćemo program gdje ih nećemo mnogo opteretiti. Imat ćemo čeličnu disciplinu počevši od mene pa dalje. Čelik ima tradiciju i moramo se boriti za prvo mjesto. Čelik je na prvom mjestu, a šta će biti sa mnom nije bitno", izjavio je Hafizović.

Prvi trening nogometaši Čelika odradit će sutra u 10 sati, a pripreme će najvjerovatnije obaviti u Zenici.