Kritikovao ga da je nelojalan
0

Kelly: Šokiran sam i zgrožen Trapattonijevim izjavama

Totalsport
Stephen Kelly (Foto: AFP)
Stephen Kelly (Foto: AFP)
Stoper Readinga Stephen Kelly (29) oštro je uzvratio selektoru irske reprezentacije Giovanniju Trapattoniju, koji ga je kritikovao zbog manjka entuzijazma prema nacionalnom timu.

Talijanski stručnjak je nakon prijateljske utakmice i pobjede protiv Poljske (2-0) optužio Kellyja da mu je postavio ultimatum "ili ću igrati ili idem kući". Nogometaš koji je jednom prilikom bio i kapiten irske izabrane selekcije ostao je u šoku kad je pročitao Trapattonijeve izjave, pa je odlučio reagovati saopćenjem za javnost.

"Razočaran sam što moram reagovati na ovakav način. Jednostavno sam šokiran i zgrožen neistinitim i neopravdanim izjavama Giovannija Trapattonija. Njegovi štetni i lažni komentari uznemirili su mene i moju obitelj koja me podržavala tokom cijele karijere i zna s kakvom sam predanošću i strašću igrao za svoju zemlju", poručio je Kelly.

"Ponosno sam predstavljao Irsku od svoje 16. godine i nikad nisam pokazivao manje od 100 posto predanosti svojoj zemlji i reprezentaciji. Ne mogu i neću tolerisati pokušaje da se ocrni moja lojalnost prema Irskoj. Igranje za reprezentaciju mi je donijelo neke od najljepših trenutaka karijere, a to što sam bio kapiten Irske će ostati moj najveći doseg. I dalje ću, kao i uvijek, ponosno stajati na raspolaganju svojoj zemlji", dodao je bivši igrač Tottenhama, Birminghama, Stokea i Fulhama.