Oduševio sve
94

Keane o Zlatnoj lopti: Salah mora osvojiti Ligu prvaka i postići pogodak u finalu

Klix.ba
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Foto: AFP (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Irac Roy Keane kazao je da Mohamed Salah mora osvojiti pehar Lige prvaka i postići pogodak u finalu ukoliko želi da se nadmeće sa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom za Zlatnu loptu.

Salah je odigrao fantastičan prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Rome na Anfieldu, a pored dva pogotka upisao je i dvije asistencije. Kada je izašao iz igre, igra Liverpoola se totalno raspala, što je Roma odmah iskoristila i s dva brza pogotka vratili su nadu u prolaz.

Nakon meča mnoge poznate ličnosti konstatovale su da Salah treba dobiti Zlatnu loptu zbog svega što je u ovoj sezoni uradio, a o tome je govorio i legendarni veznjak Manchester Uniteda Roy Keane koji je rekao da Salah tek treba da se dokaže.

"Svi napadači koji igraju dobro se uvijek porede sa Ronaldom i Messijem. Ipak, smatram da je potrebno da bilo ko od tih igrača osvojio jedan ili dva pehara s klubom kako bi se nadmetali za osvajanje Zlatne lopte. Liverpool to još uvijek nije uradio. Ako Redsi osvoje Ligu prvaka, a u finalu Mohamed Salah postigne pogodak, onda je zaslužio tu nagradu", rekao je Roy Keane.

Podsjećamo, već deset godina epitet najboljeg igrača i Zlatnu loptu dobijaju Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.