Seria A
0

Kazna Romi, Laziju i Juventusu zbog navijača

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza opet je imala dosta posla nakon vikenda igranja u talijanskoj Seriji A...

Incidenti su se događali na rimskom derbiju (Roma - Lazio 1-0), kao i na subotnjem derbiju kola između Juventusa i Intera (2-1) u Torinu. Događaji na ta dva ogleda bili su tema Disciplinske komisije, koja je kaznila tri kluba nakon odgledanih snimki i pristiglih informacija.

Rimska utakmica je imala pauzu od desetak minuta, a prekid su uzrokovale dimne baklje koje su na stadion bacali navijači oba kluba. Zbog toga su, pojedinačno, rimski klubovi kažnjeni sa po 40.000 eura.

Juventus je, pak, kažnjen sa 25.000 eura zbog istog razloga, ali i standardnog opusa njihovih navijača, a to je rasističko vrijeđanje nogometaša Intera Marija Balotellija, koje u subotu ipak nije uhvatilo jakog zamaha.

Antonio di Natale, talijanski reprezentativac, igrač Udinesea i sa 11 pogodaka najbolji strijelac Serije A, kažnjen je sa dvije utakmice neigranja, makar na ogledu kod Bologne (gdje je njegov Udinese poražen 2-1) nije dobio niti žuti karton.

Naknadno je analizirana situacija u kojoj je strijelac za Udinese u tom meču verbalno izvrijeđao suce utakmice (glavnoga i pomoćnoga), pa je tako naknadno i zaradio kaznu.