Nogomet
2

Kazazić uoči duela sa Sarajevom: Imamo igrače koji mogu donijeti prevagu u našu korist

Piše: D. B.
Zlatko Kazazić
Zlatko Kazazić
Velež će u 23. kolu BHT Premijer lige u nedjelju gostovati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" kod ekipe Sarajeva. Defanzivac Rođenih Zlatko Kazazić je optimističan s obzirom da njegov tim ove sezone igra dobro na gostujućim terenima.

Velež poprilično dobro igra na gostujućim terenima, a u prošlom kolu su Rođeni osvojili bod u Banjoj Luci protiv Borca.

"Utakmica s Borcem je bila zahtjevna, posebno jer smo od 60. minute imali igrača manje na terenu. Ipak, najvvažnije je da smo ostali neporaženi u Banjoj Luci i kući se vratili s osvojenim bodom", izjavio je Kazazić komentarišući utakmicu protiv Banjalučana.

Složio se s činjenicom da njegov tim bolje igra u gostima.

"Sigurno je da igrama i rezultatima na gostujućim terenima možemo biti zadovoljni. Evidentno je da mnogo bolje i opuštenije igramo na strani", kazao je Kazazić.

U narednom kolu Velež gostuje kod Sarajeva, a Rođeni na KOžoševo dolaze oslabljeni.

"Atmosfera je zaista dobra, ali imamo problema s povredama. Iskreno se nadam da će neko iz te grupe igrača biti spreman za Sarajevo. Očekujemo veoma tešku utakmicu protiv tima sastavljenog od jako dobrih igrača. Imamo i mi svoje adute koji mogu donijeti prevagu", rekao je nogometaš Veleža.

U Veležu nisu zadovoljni onim što su napravili u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Ne možemo biti zadovoljni u ovom trenutku jer smo po kvaliteti sigurno među pet najboljih premijerligaških ekipa, ali, šta je tu je. Ambicije su nam bile da izborimo Evropu, no, to je kroz prvenstvo teško ostvariti. Jedina nada nam je Kup BiH gdje imamo niz dobrih rezultata, kao i dobar rezultat za revanš protiv Veleža. U prvenstvu smo previše kiksali, gubili bodove protiv objektivno slabijih protivnika", jasan je bio Kazazić.

Na pitanje o tome ko bi mogao osvojiti titulu prvaka BiH, nije mogao dati konkretan odgovor.

"Nezahvalno je prognozirati jer su u utrci za titulu četiri ekipe. Bit će neizvjesno do kraja", završio je Kazazić.

Sarajevo i Velež igraju svoju utakmicu u nedjelju s početkom u 15:30 sati.