Nogomet
11

Kazazić: Doveli smo se u nezgodnu situaciju, Muminović: Pobjedom se iskupiti Ultrasima

Piše: D. B.
Zlatko Kazazić i Milan Muminović
Zlatko Kazazić i Milan Muminović
Uoči nedjeljnog mostarskog derbija obje ekipe, Velež i Zrinjski, najavljuju borbu za pobjedu. Igrač Rođenih Zlatko Kazazić je svjestan teške situacije u kojoj je Velež, ali i vjeruje u opstanak u ligi, dok nogometaš Plemića Milan Muminović smatra da se njegova ekipa treba iskupiti navijačima pobjedom.

"Atmosfera u ekipi je dobra i pozitivna iako smo se rezultatima u posljednjih nekoliko utakmica doveli u nezgodnu situaciju da u posljednjem kolu moramo napraviti pozitivan rezultat da bismo ostali u ligi. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da osiguramo opstanak", izjavio je Kazazić.

On smatra da se ekipe odlično poznaju te očekuje dobru nogometnu predstavu.

"Nema tu nekih posebnih tajni između nas i Zrinjskog. Sigurno je da mi ovu polusezonu igramo dobro, imamo kvalitetnu ekipu, kao i naš protivnik, i vjerujem da nas očekuje dobra utakmica", rekao je Kazazić.

On tvrdi da je Velež po kvalitetu jedna od pet najjačih ekipa u ligi, ali da je tim podbacio. Istakao je kako vjeruje u opstanak i premijerligaški nogomet i sljedeće sezone.

"Sudeći po prikazanom u drugoj polusezoni, sigurno je da je Velež pokazao kako ima kvalitetnu ekipu, da imamo dobar kolektiv i sigurno da nam je mjesto među pet ekipa u ligi, ali prva polusezona je bila dosta slaba i negativna u rezultatskom smislu. No, uprkos nezavidnoj situaciji, smatram i uvjeren sam da će Velež iduće sezone igrati Premijer ligu BiH", zaključio je Kazazić.

Plemići se pobjedom u derbiju žele iskupiti Ultrasima za lošu sezonu

Milan Muminović je za portal Klix.ba izjavio da ekipa ozbiljno shvata utakmicu protiv Veleža iako ona nema poseban rezultatski značaj za njegov klub. Cilj je iskupiti se navijačima za loše igre u aktuelnoj sezoni.

"Istina je da nam utakmica ne znači mnogo rezultatski, ali se radi o derbiju, pa se mi pobjedom želimo barem donekle iskupiti za lošu sezonu. Velež je pod velikim pritiskom, ali ćemo mi igrati korektno i boriti se za pobjedu", izjavio je Muminović.

Kao razloge lošeg plasmana na tabeli Muminović vidi naglo podmlađivanje ekipe, ali i nedostatak sreće.

"Loše smo odigrali ovu sezonu, rano podmladili ekipu i podbacili na terenu. U Kupu BiH nismo imali sreće, pa smo izgubili i mjesto koje vodi u Evropu", kazao je Muminović.

Bivši igrač Slavije, Sarajeva i Borca će u Mostaru ostati i naredne sezone, jer namjerava ispoštovati ugovor sa Plemićima.