Operacija je opcija
29

Katastrofa za Srbiju: Najvažniji igrač na rubu suza izveden s terena, propušta Euro?

D. P.
Mitrović se nije pomirio s povredom (Foto: Screenshot)
Mitrović se nije pomirio s povredom (Foto: Screenshot)
Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović mogao bi propustiti Evropsko prvenstvo nakon što je doživio tešku povredu u Saudijskoj Arabiji u dresu Al Hilala protiv Al Shababa.

Mitrović je sinoć nastavio sa serijom golova u saudijskoj Pro ligi, ali je nakon dva pogotka u jednom trenutku pao, uhvatio se za zadnju ložu i doživio prilično tešku povredu.

Čim se sam srušio, bilo je jasno da se radi o većem problemu. Mitrović nije mogao sam ni izaći, već su ga ljekari odvukli dok je bio na rubu suza.

Prve prognoze nisu nimalo dobre ni za reprezentaciju Srbije. Saudijski mediji navode da ukoliko se ispostavi da je oštećenje veće, propustit će naredna četiri mjeseca jer će terapija tražiti i operativni zahvat.

U tom slučaju propustit će i Evropsko prvenstvo. Ipak, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i navijači ove selekcije nadaju se da je u pitanju manje oštećenje, prvog ili drugog stepena, a u tom slučaju odmarao bi do mjesec i po dana.

Iako još uvijek nema potvrde stanja, Saudijci prognoziraju da je u pitanju kidanje mišića, te da bi mogao odsustvovati mjesec i po do dva.

Srbija će okupljanje za Evropsko prvenstvo početi za tačno dva mjeseca, kada su na rasporedu prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske, a onda 16. juna otvaraju smotru najboljih selekcija Evrope duelom protiv Engleske.