Copa America
28

Katar osvojio bod protiv Paragvaja, Urugvaj rutinski savladao Ekvador

Piše: E. B.
Slavlje igrača Katara (Foto: EPA-EFE)
Slavlje igrača Katara (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Katara napravili su veliko iznenađenje u prvom kolu Copa Americe i osvojili bod protiv favorizovanog Paragvaja, dok je Urugvaj opravdao ulogu favorita i rutinski savladao Ekvador.

U prvom kolu grupe B Paragvaj je odmjerio snage s Katarom, a selekcija koja je dobila pozivnicu za ovogodišnje izdanje Copa Americe je uspjela osvojiti bod iako je gubila rezultatom 2:0.

Paragvaj je poveo u 4. minuti kada je Oscar Cardozo realizovao penal, a u 56. minuti Derlis Gonzalez je pogodio za 2:0 i činilo se da će Paragvaj bez većih problema upisati pobjedu. Ali Almoez je u 68. minuti smanjio na 2:1, a u 77. minuti Boualem Khoukhi je pogodio za konačnih 2:2.

Urugvaj nije dozvolio iznenađenje te je u prvom kolu grupe C rezultatom 4:0 savladao Ekvador.

Nicolas Lodeiro je u 6. minuti pogodio za 1:0, a Ekvadorci su ostali s igračem manje kada je u 24. minuti Jose Quinteros dobio direktan crveni karton.

Prednost igrača više Urugvajci su iskoristili te su do kraja prvog poluvremena postigli još dva pogotka kada su se u strijelce upisali Edinson Cavani (33.) i Luis Suarez (44.). Posljednji pogodak na meču viđen je u 78. minuti, a to je bio autogol Artura Mine Meze.