Ko je štancao ugovore?
421

Kasumović za Klix.ba: Grad je spreman pomoći NK Čelik, ali sve ima početak i kraj

E. M.
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Povodom posljednjih dešavanja u nogometnom klubu Čelik gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je grad spreman pomoći, ali samo onoliko koliko je to moguće u okviru budžeta.

Kasumović je u razgovoru za Klix.ba izjavio da je NK Čelik udruženje građana koje ima skupštinu, izvršne organe i direktora koji su davno morali donijeti odluku i tražiti pomoć od grada. Međutim, pored redovnog izmirenja obaveza reprograma (izmireno blizu 340.000 KM), Grad Zenica je ove godine NK Čelik pomogao i sa 110.000 KM.

"Platili smo im karte za pripreme, bilo je tu i premija, ali grad nema nikakav utjecaj na upravne strukture Čelika, kao ni gradonačelnik. Prema mom mišljenju, kako ja vidim, ne znam jesu li završili registraciju, ali Čelik je privatna firma. Mi smo spremni pomoći, ali je pitanje kako? Sada je tih nekih 70.000 KM, a koliko će biti naredne sedmice?", kazao je Kasumović.

Dodao je da investitor nije znao za ugovore koji se vade iz ladica, a da ni on sam neke igrače nikada nije vidio na terenu.

"Grad je spreman pomoći, ali sve ima početak i kraj. Treba vidjeti stvarno stanje, ko je štancao ugovore? Mogu li ja u 60. godini potpisati ugovor na 100.000 KM da igram za Čelik? Investitor i skupština trebaju provesti tu istragu. Dali smo im stadion besplatno, preuzeli reprogram i tu smo da pomognemo koliko možemo, a ove godine je to 110.000 KM", dodao je prvi čovjek Zenice.

U srijedu bi na Bilinom Polju trebao biti održan sastanak predstavnika investitora i rukovodstva Čelika povodom svih dešavanja u klubu, a Kasumović je kazao da nije pozvan na ovaj sastanak.

"Ismar (op.a. generalni sekretar kluba) me jučer zvao oko 15:10 sati da im hitno pomognem. Riješio sam jučer s NK Vitez, jer znam vlasnika i to je bilo riješeno, ali druge ljude nisam znao i nisam mogao utjecati. Hitno se moraju sastati organi udruženja građana ili ko je već u upravnom odboru i pronaći način da im se pomogne, ali samo ukoliko je to u sklopu budžeta, jer ja ne mogu davati novac građana", zaključio je Kasumović u razgovoru za Klix.ba.