Nudi prijašnji statut
45

Kasuma podržao još jedan bivši predsjednik Sarajeva: Bolest suđenja je uznapredovala

N. K.
Edis Kusturica (Foto: D. S./Klix.ba)
Edis Kusturica (Foto: D. S./Klix.ba)
Bivši predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Damir Kasum pozvao je najveće bh. klubove da se zajedničkim snagama suprotstave sudijskim lakrdijama koje gledamo iz kolu u kolo, a podržao ga je i još jedan bivši čelnik kluba s Koševa - Edis Kusturica.
Naime, nakon sramotnog suđenja Matea Muse i njegovih pomoćnika na utakmici između Borca i Sarajeva (1:1), Kasum je podsjetio na "Inicijativu 4R" koja je svojevremeno bila formirana kako bi se stalo u kraj neregularnostima u Premijer ligi BiH.

"Nikad nije kasno", poručio je Kasum, pozvavši na taj način klubove da se ponovo okupe i zazuzmu zajednički stav.

Podršku je danas dobio i od Kusturice.

"Nakon epske i flagrantne krađe sudije Muse i društva sinoć na utakmici između Borca i Sarajeva potpuno podržavam ponovnu inicijativu kolege Damira Kasuma. Suđenje je bilo diletantsko s zloupotrebom funkcije i ovlaštenja i za to treba odgovarati kao i u svim drugim poslovima", poručio je Kusturica pa dodao:

"Međutim, radi se o sizifovskom poslu i borbi s vjetranjačama, doduše podosta truhlim. I za vrijeme mog mandata predsjednika FK Sarajevo bilo je istih zahtijeva prema Savezu. Nekoliko klubova, također nakon sramnih suđenja, u vrijeme kada sam ja bio predsjednik FK Sarajevo tražilo je promjene formata takmičenja, sačinjen je statut udruženja premijerligaša koji prezentiran svim premijerligašima, ključni sastanak je bio u ARS hotelu, prisustvovala Eva Pasquier i naravno bilo je mnogo opstrukcija sve sa ciljem da se ne usvoji, npr. sjedište udruženja, nikako nisu bili da to bude Sarajevo. Ja mislim da čak u svojim arhivama imam negdje taj statut pa ga mogu dati na dispoziciju, ali je posljednji trenutak da se nešto kvalitetno učini jer je bolest kandirana s političkim začinima uznapredovala."

Hoće li na kraju biti išta od ovih inicijativa, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.