Nogometaš Olimpika
11

Karić pred duel s Veležom: Probat ćemo iskoristiti njihove mane

E. B.
Olimpik će sutra u okviru 18. kola Premijer lige BiH gostovati u Mostaru ekipi Veleža.

Pred Vukovima je zahtjevan zadatak, s obzirom na to da Mostarci igraju u vrlo dobroj formi, a timu sa Otoke su potrebni bodovi za bijeg sa dna tabele.

Mahir Karić je sredinom jesenjeg dijela stigao u Olimpik, vrlo brzo se nametnuo stručnom štabu i postao neizostavan dio prvog tima.

Kako nam je rekao u uvodu razgovora, utakmice poput one protiv Mladosti u prethodnom kolu, dešavaju se veoma rijetko, gotovo nikada.

"Nevjerovatno je koliko nismo imali sreće u tom duelu. Jednostavno kao da je njihov gol bio začaran. Prečka, stativa, bezbroj prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u Bukvićev gol. Iskreno, ne sjećam se kada sam zadnji put odigrao utakmicu kao što je bila ova. Gosti su bukvalno iz dvije prilike postigli dva pogotka", rekao je Karić.

Pred ekipom Olimpika sada je duel u Mostaru.

"Velež je pokazao svojim partijama da spada u red ekipa koje su zasluženo u gornjem dijelu tabele. Oni sigurno žele pobjedom na svom terenu potvrditi bodove iz Tuzle, ali i mi imamo svoje želje. Savladali smo ih na Otoci u prvom susretu, znamo sve njihove prednosti, ali i mane, i probat ćemo ih iskoristiti da dođemo do pozitivnog rezultata", poručio je Karić.

Susret na stadionu Rođeni u Mostaru igra se u subotu od 17 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.