Poruka gradonačelnice
7.3k

Karić pozvala NS BiH da odbije duel s Rusijom, inače Grad Sarajevo obustavlja saradnju

D. P.
Benjamina Karić je poslala oštru poruku savezu (Foto: I. L./Klix.ba)
Benjamina Karić je poslala oštru poruku savezu (Foto: I. L./Klix.ba)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić osudila je odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da prihvati ponudu Ruske nogometne federacije o odigravanju prijateljske utakmice.

Nogometni savez BiH je odlučio putovati u Rusiju kako bi dvije nogometne reprezentacije u novembru odigrale meč, a javnost u našoj zemlji je to oštro osudila.

Među onima koji su reagovali je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je pozvala Nogometni savez BiH, stručni štab i nogometaše da bojkotuju utakmicu.

"Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Nogometnog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Smatram moralnom obavezom da Fudbalski savez BiH, stručni štab i igrači ovu utakmicu odbiju. Prihvatanje je diskreditirajuće za našu zemlju jer bi time igrali sa nogometnom reprezentacijom koja se nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te joj je zabranjeno nastupanje u svim takmičenjima pod njihovom ingerencijom", navela je Karić na društvenim mrežama.

Karić je navela da će Grad Sarajevo obustaviti saradnju s Nogometnim savezom BiH ukoliko odluka ne bude promijenjena.

"Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna", zaključila je gradonačelnica Sarajeva.