Novi trener Slobode
9

Karić: Ovo je najveći izazov u mojoj karijeri

Piše: D. Brkić
Smajil Karić
Smajil Karić
Smajil Karić u subotu je imenovan za novog šefa stručnog štaba tuzlanske Slobode. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri predvodio je osam timova, a posao u Slobodi mu je, kako kaže, najveći izazov u karijeri.

"Sloboda je bila i ostala veliko ime na balkanskim prostorima. Trenirao sam Budućnost iz Banovića, Iskru iz Bugojna, Rudar iz Kaknja, Radnički iz Lukavca, Omladinac iz Minoce... ali Sloboda je nešto posebno. Znam da situacija nije sjajna, ali učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje", kaže Karić.

Predložit će pomoćnicima Denisa Sadikovića, Izetu Kunosiću i Mirsadu Dediću, da ostanu u stručnom štabu. Ako ne prihvate ponudu kaže kako će pronaći odane saradnike. Nakon prvog treninga pokušat će odgonetnuti na kojoj poziciji su potrebna pojačanja.

"Teško je sada pronaći pojačanja. Dobri igrači imaju angažmane, a meni ne trebaju igrači koji ne mogu igrati u Drugoj ligi. Ima još dovoljno vremena, uslijedit će pregovori, a nadam se da ćemo s kvalitetnim timom krenuti u prvoligaške okršaje. Liga je izuzetno teška, dobro poznajem prilike u Prvoj ligi F BiH, ali ako se dobro spremimo, uigramo i ako budemo disali za isti cilj onda sam uvjeren da ćemo ga i ostvariti", kaže Karić.

Kao potencijalna pojačanja Slobode pominju se bivši A reprezentativac Gradimir Crnogorac, Samir Jogunčić i Damir Tosunović, a očekuje se da će na Tušnju ostati Adnan Jahić, Muhamed Omić i Edin Ribić.