Premijer liga BiH
4

Karić: Nemamo puno izbora, moramo ići na pobjedu protiv Širokog Brijega

Klix.ba
Mahir Karić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mahir Karić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpić će u nedjelju sa početkom od 17 sati na stadionu Otoka u okviru 6. k ola Lige za opstanak dočekati ekipu Širokog Brijga. Bit će to još jedna od važnih utakmica za sarajevskog premijerligaša protiv protivnika koji je u prethodnoj sedmici izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine i pokazao da se radi o izuzetnoj ekipi.

Veznjak Vukova je bio pokretač akcija i jedan od najvažnijih aktera u timu trenera Radovića u ostvarivanju gostujuće pobjede u Vitezu.

“Prethodno kolo gostovali smo u Vitezu, gdje smo imali tešku zadaću, kako na fizičkom, tako i na psihološkom planu. Ipak, uspjeli smo pokazati znanje i karakter te zajedničkim zalaganjem stići do tri boda”, izjavio je Karić.

Slijedi novi težak duel sa Širokim Brijegom.

“Široki Brijeg je pokazao da je izuzetno kvalitetna ekipa, u sjajnoj utakmici koju su odigrali na Grbavici ostvarili su plasman u finale Kupa. Imali smo priliku gledati taj susret na stadionu Grbavica i da se dobro upoznamo sa vrlinama i manama tima iz Hercegovine. Mi nemamo puno izbora i u ovoj, kao i u svim utakmicama do kraja sezone, moramo ići na pobjedu", jasan je bio napadač Olimpica.

Kao jednu od prednosti tima sa Otoke veznjak Olimpica vidi umor protivničkih igrača.

“Sigurno je da igranje na dva fronta te izuzetno zahtjevan susret koji su odigrali protiv Željezničara mora ostaviti traga i nadam se da ćemo uspjeti iskoristiti umor Širokog Brijega i doći do priželjkivane pobjede", katao je Karić.

Utakmica između Olimpica i Širokog Brijega igra se u nedjelju s početkom u 17 sati, a direktan prijenos utakmice bit će na Areni Sport. Cijena ulaznica za ovaj susret iznosti će 5 KM.